Galériával

2022.12.14. 13:27

Ismét a családok voltak a középpontban a megyeházán

Megyei családi konferenciát tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház. A szerdai eseménynek a megyeháza adott otthont, ahol dr. Berkó Attila főispán köszöntötte a résztvevőket.

Köllő Judit

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke

Fotó: Mészáros János

– Mindannyiunk számára fontos a család – kezdte dr. Berkó Attila – Tudjuk, érezzük, mennyi erőt és energiát ad nekünk, ezért ebben a nehéz időszakban is álljunk egymás mellé, és tartsunk össze, hogy könnyebbé tegyük egymás életét!

Az idei konferenciára is a családokkal valamilyen formában kapcsolatban álló szakembereket – önkormányzatok, családsegítő szolgálatok, a kormányhivatal, illetve köznevelési intézmények munkatársait, valamint civil szervezetek képviselőit – hívták meg.

Az esemény számos előadása között elsőként Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke beszélt szervezete eredményeiről és az integrációs kapcsolatokról, gyermekvállalásról, valamint a családtagok szerepéről. 

A szakember azt hangsúlyozta beszédében, hogy több kutatás is készült a gyermekvállalással kapcsolatban, melyek szerint a 18 és 25 év közötti magyar fiatalok 97 százaléka házasságban szeretne élni, illetve 74 százaléka gyermeket szeretne még harmincéves kora előtt. 

A rendezvényen összefoglaló hangzott el a családsegítő támogatásokról, illetve a munkaerőpiaci szempontokat is körüljárták, majd bemutatták a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tevékenységét is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában