Szolgáltatás

2022.12.03. 08:36

Tárgyaltak a kungyalui posta újranyitásáról Kunszentmártonban

Több lehetőséget is felvázoltak annak kapcsán, milyen módon nyithatna újra a posta Kungyalun.

P. Pusztai Nóra

Megkezdődtek a tárgyalások az újranyitással kapcsolatban

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

November közepe óta a kungyalui posta működését is szüneteltetik. A településen fontos, hogy ne maradjanak szolgáltatás nélkül, így számos megoldási lehetőséget felvázoltak. A képviselő-testület arról döntött, hogy a bérleti díjat akár hosszútávon is elengednék. Az újranyitás ügyében Wenner-Várkonyi Attila polgármester dr. Fónagy Jánossal, a gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárral tárgyalt Budapesten a minap.

– Az egyeztetésen arra voltak kíváncsiak, nyitottak vagyunk-e arra, hogy a működtetési költségek felét átvállaljuk. Az összeg egyelőre nem ismert, annak tudatában dönthetünk erről. Most a posta központjának megkeresését várjuk, ők jelentkeznek majd a konkrét számokkal – foglalta össze a helyzet jelenlegi állását Wenner-Várkonyi Attila. Hozzátette: mindez valószínűleg nem lehet megoldás hosszútávon.

– Más településeken már jól működik, hogy egy élelmiszerbolttal partnerséget köt a posta, vagy esetleg megszervezik a mobil szolgálatot – vázolta a felmerült egyéb lehetőségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában