Felújítás

2022.12.29. 06:55

Több útszakasz is megújult a Jászkunságban

Mintegy 1,7 kilométeres szakaszon újult meg a 3219-es jelű, Tiszaszentimrét és Kunmadarast összekötő út.

R.Á.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül megvalósuló beruházáshoz a Magyar Közút Nonprofit Zrt. európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

– A felújítást közel 413 millió forintból végezte el a kivitelező. Ennek keretében gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, az útburkolat szélein két-két méteren a talajstabilizációról, majd teljes felületen georács és stabilizációs réteg építéséről. A teljes felületen aszfalt kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épült, valamint cserélték a KRESZ táblákat, és tartós burkolati jeleket festettek fel – számoltak be a részletekről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályának illetékesei.

Szintén e pályázat keretein belül újult meg a 3224-es jelű, Szolnokot és Tiszasülyt összekötő út egy szakasza. Az 1,2 kilométeres út teljeskörű felújítását mintegy bruttó 373 millió forintból valósította meg a kivitelező. 

– A munkák során elbontották a meglévő pályaszerkezetet, gondoskodtak a talaj kezeléséről az útburkolat teljes szélességében, majd az egész felületen georácsot és stabilizációs réteget építettek. Ezt követően aszfalt alapréteg, kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épült, valamint itt is új KRESZ táblákat helyeztek el és tartós burkolati jeleket festettek – hangsúlyozták az illetékesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában