Augusztusi legolvasottabb cikkek

2022.12.27. 19:55

Visszatekintés: elsüllyedt hajók roncsai bukkantak elő a Tiszából

Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a híreket, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat augusztusban.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

1. Elsüllyedt hajók roncsai bukkantak elő a Tiszából

A megyeszékhely egykori gazdag vízi életének ritka emlékei is előbukkantak nyáron a Tiszából az alacsony vízállásnak köszönhetően. A török kori fahíd után ugyanis két bőgőshajó maradványa is remekül megfigyelhető vált augusztusban a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium előtti partszakaszon.

2. Halálos baleset: betonpillérnek ütközött egy autó Cibakházánál

Egy személyautó közlekedett Cserkeszőlő irányából Cibakháza felé augusztus 26-án, délután, amikor haladása során az autó letért az úttestről, és egy betonpillérnek ütközött. A baleset következtében a sofőr a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszon a rendőrök teljes útlezárás mellett végezték a baleset helyszínelését.

Fotós: Donka Ferenc

3. Hármas karambol történt Szolnoknál

Egy motorkerékpáros és két személyautó ütközött össze augusztus 2-án, kedden délelőtt a Szolnokot és Besenyszöget összekötő út 4-es és 5-ös kilométerszelvénye között. A műszaki mentés és helyszínelés idejére teljes útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon.

Fotós: Nagy Balázs

4. Talpig fehérben vacsoráztak a megyeszékhely főterén

Különleges eseménynek adott helyet október 14-én, vasárnap este a szolnoki Kossuth tér. Gáspár István plébános ötlete nyomán idén is megszervezték a Fehér vacsorát. A résztvevők talpig fehérbe öltözve érkeztek a közös vacsorára. Mindenki maga gondoskodott a abroszról, az evőeszközt, egy-egy szál gyertyáról és természetesen a lényegről: inni és ennivalóról.

Fotós: Mészáros János

5. Elhunyt dr. Rácz Andrea, Szolnok aljegyzője

Augusztus végén elhunyt dr. Rácz Andrea, a megyeszékhely aljegyzője, akit kimagasló tudása, példás embersége, szívet melengető személyisége az önkormányzat és a hivatal lelkévé, motorjává tette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában