Közlekedés

2023.02.07. 12:00

A sok autó miatt változott a forgalmi rend Mezőtúron

A változás a kerékpárosokat nem érinti, ők mindhárom utcában mindkét irányba közlekedhetnek.

R. Á.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Több utcában forgalmi rend változás történt az elmúlt napokban. A módosításokra azért volt szükség, mert az érintett utcákban megnövekedett a gépkocsiforgalom, emiatt az önkormányzathoz több lakossági megkeresés érkezett. A képviselő-testület ezek alapján döntött három utca közlekedési rendjének módosításáról.

Már január 30-a óta egyirányú a Zrínyi utca Szabadság tér és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza a Szabadság tér irányából. A Bajcsy-Zsilinszky utca felől tehát nem lehet behajtani.

– A Zrínyi utca Szabadság tér melletti, a Dózsa György utca és az óvoda között szakaszának közlekedési rendje nem változik, továbbra is párhuzamos közlekedés marad érvényben – részletezte a változásokat a városvezető.

Szűcs Dániel kiemelte: ez a változás segíti az óvoda melletti szakaszon történő parkolást és biztonságos közlekedést.

Február 6-tól változott a Szigony utca és a Bálvány utca forgalmi rendje, ezek is egyirányú utcák lesznek, mivel a rendkívül szűk Szigony utcában mindennaposak a balesetveszélyes helyzetek. A Szigony utcába a Balassa Bálint utca felől lehet közlekedni a Földvári út irányába, míg a Bálvány utcában ezzel párhuzamosan, értelemszerűen a Földvári út irányából lehet haladni a Balassa Bálint utca felé

– tette hozzá Szűcs Dániel.

A polgármester kitért arra is, hogy a változás a kerékpárosokat nem érinti, ők mindhárom utcában mindkét irányba közlekedhetnek. A városvezető kérte a rendőrséget és a polgárőrséget, segítsék a mezőtúriakat az első napokban, amíg a közlekedők megszokják a változásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában