Csúszás

2023.02.28. 17:00

Áprilisra tolódik a polgármesteri hivatal költözése Csépán

Még mindig nem költözött el a polgármesteri hivatal, most a szennyvíz bekötésével bajlódnak Csépán.

P. Pusztai Nóra

Pintér Csaba Gábor polgármester az új épület előtt

Fotó: Nagy Balázs

Már karácsonykor tervben volt a polgármesteri hivatal költözése, a munkálatokkal viszont csúsztak, így elodázták az időpontot. Már hónapok óta várnak a vízszolgáltató engedélyeire, hogy az újonnan kialakított épületet ráköthessék a szennyvízhálózatra.

– Valahogy nem akartak a tervek elkészülni, majd, amikor megláttuk a számokat, olyan magas összeg volt, hogy újra kellett tervezni. Azért még reménykedünk, a BÁCSVÍZ Zrt. tájékoztatása szerint március 15-e után fúrhatunk át az út alatt, hiszen a csöveknek ekkora lejtés szükséges. A gravitációs rendszer mellett döntöttünk, mert a szivattyúsban több a hibalehetőség – magyarázta Pintér Csaba Gábor polgármester.

Az épület egyébként készen áll, a festést befejezték, az új bútorok is a helyükön várják a munkatársakat.

– A régi hivatalból is hozunk berendezési tárgyakat, de azt még addig nem szeretnénk kipakolni, amíg nem kezdhetjük a munkát a fő út menti épületben, így ismét csak várakozunk és bizakodunk, várhatóan áprilisra minden akadály elgördül a költözés elől – mondta a falu vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában