Pályázat

2023.02.22. 18:30

Értékek nyomába eredtek a tanulók Karcagon

Huszonöt pályázatot értékelt a zsűri.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Helytörténeti és néprajzi pályázatot írt ki iskolásoknak a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda. „Előttem az utódom, mögöttem az elődöm!” témában saját vagy a karcagi születésű Györffy István néprajztudós családfájának elkészítése volt a feladat, a „Helyi értékeink nyomában – Karcagikumok” pályázatban pedig egy-egy helyi érték bemutatását várták. „A Tű és cérna varázsában” a kunhímzést kellett bemutatni a diákoknak. 

A három iskolából érkezett huszonöt pályázatot a zsűri értékelte, a díjakat hétfőn Kovács Miklósné igazgató adta át. Kiemelt arany minősítést kapott a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvodából Varga Jázmin Róza és Márki Flóra, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvodából Bodnár Levente és Kiss Zsigmond, valamint a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból Tóth Zsófia. Arany minősítést kapott a Györffyből Ujvárosi Regina, Nagy Bence, Bujdosó Sarolta, Laczik Boglárka, Kovács Lujza és Márki Bálint.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában