Esemény

2023.02.14. 19:00

Fórumot tartottak a költségvetés tervezéséről Jászapátin

Az aktuális jogszabályi változásokról és kormányzati támogatásokról is szó volt.

Illés Anita

Pócs János (balra), Dr. Dukai Miklós (középen), Farkas Ferenc (jobbra) a Jászapátin tartott fórumon

Fotó: Pesti József

Tájékoztató fórumra hívta kedden délután Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye 2-es számú választókerületének polgármestereit, pénzügyi vezetőit Pócs János országgyűlési képviselő. 

A jászapáti városházán tartott eseményen házigazdaként Farkas Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket. 

A háború és a szankciós válság az önkormányzatokat is nehéz helyzetbe hozta. Együtt kell megtalálni azt az utat, ami kivezet ebből

 – mutatott rá Pócs János. 

Az összejövetel vendége volt Dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára, aki a 2023-as önkormányzati költségvetés tervezéséhez osztott meg hasznos információkat. A fórum előtti sajtóbeszélgetésen az államtitkár felhívta a figyelmet többek között az aktuális jogszabályváltozásokra és támogatási formákra. Mint mondta: a megnövekedett energiaköltségekhez a kormány támogatást biztosít a településeknek. 

Ebben a helyzetben is fontos a közszolgáltatások, köztük az öt kiemelt, az óvoda, a bölcsőde, a közvilágítás, közétkeztetés és a szociális bentlakásos intézmények folyamatos működtetése. Az önkormányzatok pénzügyi helyzetét egész évben nyomon követik. Ennek függvényében dönthetnek majd a további kormányzati segítségnyújtásról.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában