Galériával

2023.02.12. 15:26

Hátborzongató pillanatok: óriáspókokat simogattak a jászberényi kiállításon

A gyűjtő az egzotikus állatok tartásába is beavatta az érdeklődőket.

Illés Anita

Sokan szemügyre vették az óriás madárpókokat és bogarakat

Fotó: Pesti József

A világ legnagyobb élő madárpókjait és bogarait is megcsodálhatták az érdeklődők hétvégén Jászberényben, az Ifjúsági Házban rendezett kiállításon. Németh József szenvedélyes pókgyűjtő már nem először látogatott el a Jászság fővárosába, hogy bemutassa egyedi tarantula és rovar kollekcióját. Mintegy negyven pókfaj közel hetven egyede, valamint botsáskák, csigák, preparált ízeltlábúak sokasága is látható volt a nem mindennapi tárlaton. A legbátrabbak kezükbe is vehették a rovarokat, méretes madárpókokat. 

A gyűjtő egzotikus állatai többek között Brazíliából, Mexikóból, Indiából és Ausztráliából származnak. Az interaktív tárlaton a látogatók rengeteg érdekes információt megtudhattak a különleges pókok életmódjával, tartásával kapcsolatban. A rendezvényt selfie park színesítette, ahol kicsik és nagyok élő nagyságú sztárokkal és mesefigurákkal készíthettek fényképeket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában