Fesztivál

2023.02.08. 17:25

Itt a szervezők indoklása, miért marad el idén a mezőtúri East Fest

A szervezés kései kezdése már nagymértékben veszélyeztette volna a rendezvény nívóját.

Rimóczi Ágnes

Az East Fest 2012. június 14-én indult útjára, rengeteget fejlődött az évek során

Fotó: Nagy Balázs

Elmarad az idei East Fest Mezőtúron. A hírről a fesztivál hivatalos közösségi oldalán számolt be a napokban. Ahogy írják: sok hét, sőt, hónap gondolkodás, egyeztetés, mérlegelés után azt a döntést hozták, hogy a 2023-as East Fest nem valósulhat meg. 

– Ez egy tudatos tervezési folyamat eredménye, ami az igények és lehetőségek felmérésétől elkezdve, a stratégia meghatározásán keresztül a végső megvalósításig egy egész éves, átgondolt szervezői munkát igényel. Tavaly, a COVID okozta felfordulás után, a rendezvénytartási szabályozásokat követve csak késve tudtuk elkezdeni a szervezést, és rohamtempóban hoztuk létre a 2022-es fesztivált. Párhuzamosan – részben a koronavírus-járvány miatt – egy meglehetősen komoly átszervezésre is kényszerültünk a szervező cég struktúráját illetően, ami a fesztiválon kívül számos egyéb tevékenységi körünket is érintette. 

Ez az átalakulás teljes egészében máig sem zárult le, és nagymértékben késleltette a 2023-as rendezvény előkészítését is. Be kellett látnunk, hogy a fentiek miatt 2023-ban is egy rohamtempójú szervezési munkára kényszerülnénk 

– írtak az okokról a szervezők, hozzátéve, hogy a szervezés kései kezdése már nagymértékben veszélyeztette volna a rendezvény nívóját.

– Mi pedig nem kívántunk felelőtlenül ígérgetni sem nektek, sem pedig a támogatóinknak, és a rendezvény színvonalából sem kívántunk engedni – tették hozzá.

 A szervezők ugyanakkor jó hírekről is beszámoltak, mint írták, a jövőt illetően nagyon bizakodóak. 

– Van egy kiemelkedően támogató városvezetés, mellyel példa értékűen tudunk együtt gondolkodni és dolgozni – hangsúlyozták.

A posztra reagálva Szűcs Dániel, Mezőtúr polgármestere eképpen írt: Soós Péter ügyvezető urat biztosítottam arról, hogy számíthat ránk a jövőben is. 

– Fontos számunkra, hogy a rendezvény hosszú távon sikeres legyen, melyhez reményeim szerint a városi strandfürdő fejlesztésével önkormányzatunk is hozzájárulhat – emelte ki Szűcs Dániel.

Az East Fest 2012. június 14-én indult útjára, rengeteget fejlődött az évek során, a minőségi koncertek mellett a szervezők minden évben újdonságokkal várták a fesztiválozókat. Mára Kelet-Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiváljává, az ország egyik lekedveltebb és leglátogatottabb könnyűzenei rendezvényévé nőtte ki magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában