Kezdeményezés

2023.02.23. 17:03

Játszóteret fogadnak örökbe a szolnoki diákok

A kezdeményezéshez 11 intézmény diákönkormányzata csatlakozott.

Köllő Judit

A szolnoki iskolák képviselői örökbe fogadták a Malom úti játszóteret

Fotó: Nagy Balázs

„Fogadj örökbe egy játszóteret” néven hirdetett akciót Szolnokon a Városi Diákok Tanácsa és az NHSZ Zounok Zrt. Ennek részeként csütörtök délután Lits László, utóbbi cég ügyvezető igazgatója, Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő és Kis-Pál Ilona, a diákönkormányzat működését segítő pedagógus mutatta be a projektet.

A Széchenyi Városrészben található Malom úti játszóteret a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Gyermekváros Úti Tagintézménye diákönkormányzatának csapata fogadta örökbe.

– A városi kollégium már évek óta öko intézmény, melynek részeként tavaly elnyertük az Örökös Ökoiskola címet – hangsúlyozta Kis-Pál Ilona. – Úgy véljük, a fiatalok jövője függ attól, hogy szépítsük és építsük a környezetünket.

A fiatalok ezentúl folyamatosan munkálkodnak a játszóterek szépítésén, a kezdeményezéshez összesen 11 köznevelési intézmény diákönkormányzata csatlakozott.

– Szívügyemnek tartom ezt az ötletet– mondta a Szoljon.hu-nak Horváth Attila, a Varga Katalin Gimnázium tizedik osztályos tanulója. – Szeretném ha a fiatalok, a lakóközösség és a környezetemben élők tudatosabbak lennének. Első lépésként összeszedjük a faleveleket és megtisztítjuk a homokozót, később pedig virágokat ültetünk a Malom úti játszótérre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában