Beruházás

2023.02.23. 10:30

Okosparkkal bővülhet a jászladányi vásártér

A háború és a szankciós válság okozta nehézségek ellenére is folytatódnak a fejlesztések Jászladányon. Több pályázati forrásból az önkormányzat régóta várt beruházásokat indíthat el az elkövetkezendő időszakban. Pozitív fordulatot vett a piacfejlesztési projekt és támogatást nyertek egyebek mellett a művelődési ház korszerűsítésére is.

Illés Anita

Pályázati forrást nyertek a művelődési ház korszerűsítésére

Fotó: Pesti József

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat 2021-ben a Vidékfejlesztési Programban 100 millió forintot nyert fedett piaccsarnok és parkolók kialakítására. Ezt a támogatást azonban visszaadták, mert az áremelkedések miatt az eredetileg tervezett százmilliós költségvetésből már tudták volna kivitelezni a beruházást.  

Piacfejlesztésre vonatkozó terveinket továbbra sem adtuk fel, újra pályáztunk. Ugyanazt a műszaki tartalmat két ütemben szeretnénk megvalósítani. Az új pályázaton közel százmillió forintot nyertünk, amelyből az első ütemben a piac teljes területét térkővel látjuk el, árusító asztalokat helyezünk ki, gombavizsgáló helyiséget alakítunk ki, valamint elképzeléseink szerint a piaccsarnok alapjait is megépítjük

 – avatott be a projekt részleteibe Bertalanné Drávucz Katalin. 

A polgármester hozzátette: második ütemben tervezik a piaccsarnok megépítését, melyhez újabb pályázati támogatást remélnek. Szintén a Vidékfejlesztési Program keretében mintegy 316 millió forintból újulhat meg az egyik külterületi mezőgazdasági út. Már lebonyolították a projekt közbeszerzési eljárását, kiválasztották a kivitelezőt, így várhatóan hamarosan megkötik a szerződést. A TOP Plusz pályázaton az önkormányzat három projektje nyert támogatást a közelmúltban. 

A József Attila Művelődési Ház komplex energetikai korszerűsítésére 140 millió forintot kapott a település. A projekt külső nyílászárócserét, tető- és homlokzatszigetelést, fűtéskorszerűsítést és napelem telepítést tartalmaz

 – részletezte a polgármester. 

Egy másik, az „Élhetőbb közösségi életért Jászladányon” című TOP Plusz pályázaton elnyert közel 500 millió forint jelentős részét ugyancsak a művelődési ház korszerűsítésére fordíthatja az önkormányzat. Az összegből többek között a belső nyílászárók cseréjét, a padlóburkolat felújítását, belső festési munkálatokat végzik el. Emellett az intézmény melletti játszótér és a parkoló is megújul, valamint a Kolping Katolikus Általános Iskola előtt fekvőrendőrt helyeznek el, a vásártéren pedig mintegy kétszáz négyzetméteren okosparkot alakítanak ki. A harmadik TOP Pluszos pályázaton 250 millió forintot nyert a nagyközség tizenegy belterületi út aszfaltozására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában