Galériával

2023.02.28. 15:54

Olimpikontól tanulhattak a földvári diákok – videóval

Rendhagyó testnevelésórán vehettek részt kedden a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium diákjai. A szokásos tanóra helyett ugyanis ezúttal Lőrincz Viktor, olimpiai- és világbajnoki ezüst-, kétszeres világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok birkózó tartott edzést a fiataloknak.

H. G.

Az olimpiai ezüstérmes sportoló a napokban jelentette be visszavonulását

Fotó: Hartai Gergely

Óriási érdeklődés övezte kedden délelőtt az iskola tornatermében azt a különleges tréninget, melyet Lőrincz Viktor tartott meg a földvári diákoknak. Az eseményen a tanulók egyebek mellett a sportág alapfogásait is elsajátíthatták. Levezetésképp pedig beszélgethettek, fotózkodhattak is a birkózósport hazai kiválóságával.

A speciális tanóra hátteréről az olimpikon elmondta, nagyon örült a felkérésnek, hogy a gimnázium falai között népszerűsítheti sportját. Testvére, Tamás, szintén részt vesz abban kezdeményezésben, melynek legfőbb célja, hogy az iskolákba vigyék a birkózást.

Ezeken az alkalmakon különféle játékokkal tarkított birkózóedzést tartunk, így próbáljuk a sportot minél több helyen bemutatni. Jó volt látni, hogy a srácok kiválóan fogadták a tréninget. Bízom benne, hogy részükről is jól sikerült ez a mostani program 

– tette hozzá az olimpikon.

Lőrincz Viktor ezután arról beszélt, hogy meglepte a diákok magas szintű felkészültsége és hozzáállása, melyet a gyakorlatok során tanúsítottak.

– Azt mondhatom, jó volt ebbe a közegbe érkezni. Beszélgettem néhány tanulóval, akik nemrég teljesen a nulláról indultak, ennek ellenére az edzésen olyan jól mutatták be a fogásokat, hogy azon magam is elcsodálkoztam – mosolyodott el a sportember.

Kérdésünkre, miszerint lesz-e folytatása a különleges testnevelésórának, Lőrincz Viktor úgy fogalmazott, a közeljövőben más oktatási intézményekben is hírét vinné a birkózásnak, ha erre felkérést kap.

Az eseményen azt is megtudhattuk, hogy az olimpiai ezüstérmes sportoló a napokban jelentette be visszavonulását. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy teljesen eltávolodik a birkózószőnyegtől.

– A továbbiakban vissza szeretném adni azt, amit az elmúlt 25 évben kaptam. Jelenleg a felnőtt válogatottnál edzősködöm, az U23-as válogatottnál pedig vezetőedző vagyok. Van munkánk bőven. A tokiói sikerek nyilvánvalóan sokat jelentenek, ellenben most azért dolgozom, hogy a párizsi olimpián is legyenek birkózó érmeink. A cél lényegében ugyanaz, ám most nem a szőnyegen igyekszem helytállni, hanem a szőnyeg mellett... – zárta mondandóját Lőrincz Viktor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában