Szele-Király Andrea

2023.02.03. 19:55

Szabadidejében a Tiszánál horgászik a Karcagi Járási Hivatal új vezetője

Elődöm egy remek csapatot hagyott rám – mondta a Karcagi Járási Hivatal új vezetője, Szele-Király Andrea, akit munkájáról és a térség számára nyújtható támogatásokról is kérdeztünk.

Daróczi Erzsébet

Képünkön Szele-Király Andrea

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nem ismeretlen a karcagiak előtt, hiszen korábban a Karcagi Szakképzési Centrumban  dolgozott. Hivatalvezetőként mit tart a legfontosabbnak?

– A Karcagi Szakképzési Centrumban töltött idő alatt nagyon megszerettem a várost, ezért is nagy megtiszteltetés számomra, hogy megbízást kaptam a Karcagi Járási Hivatal vezetésére. Elődöm egy remek csapatot hagyott rám, ahol a szakmai elhivatottság és emberség mindennél fontosabb. Azt gondolom, legfontosabb feladatom ezt a színvonalat megtartani, nagy hangsúlyt kívánok fektetni kollégáim szakmai továbbképzésére. Célom, hogy egy lendületes, gyors kiszolgálású, ügyfélbarát járási hivatal legyünk.

– A hivatal mely települések lakosait fogadja?

– A Karcagi Járási Hivatal illetékességi területéhez öt település tartozik: Karcag székhelytelepülés, valamint Kisújszállás, Kunmadaras, Kenderes és Berekfürdő. A járásban közel 42 ezer fő él. Hat osztállyal működik a járási hivatal, változás az ügyfélfogadás helyét illetően a Foglalkoztatási Osztály esetében történt a Madarasi út 27. szám alól átköltözött a Kossuth tér 1. sz. alá.

– A járáshoz tartozó kistelepüléseken mennyire népszerű a kormányablakbusz?

– Kollégáink tapasztalata szerint rendkívül népszerű, elsősorban okmányügyintézés céljából keresik fel az ügyfelek. Hatékonynak, gyorsnak ítélik az ügyintézést, és mivel helyben intézhetik ügyeiket, mentesülnek az utazási költségektől. A kormányablakbuszok – az előző évekhez hasonlóan – idén is tavasztól állnak újra munkába.

– Találkozott-e már az érintett polgármesterekkel, hivatalvezetőkkel?

– Egy évindító egyeztetésen sikerült a térség minden polgármesterével találkoznom, akiket arra kértem, forduljanak hozzám bizalommal településeik ügyeivel kapcsolatban.

– Lesz-e idén a támogatásokban változás, újdonság?

– A jelenleg futó uniós programok keretében továbbra is lehetőség van mind a munkáltatók, mind az álláskeresők támogatására. Ezen programok támogatható célcsoportjai a legszélesebb körben lefedik a nyilvántartott álláskeresők körét. A munkaadók részére a korábbi években megismert és alkalmazott bérjellegű támogatásokat nyújtunk abban az esetben, ha létszámbővítést hajtanak végre. Az álláskeresők vállalkozóvá válásukhoz kaphatnak támogatást ha vállalkozásuk a vármegyénkben valósul meg. A második félévben újabb munkaerő piaci programok indulása várható. A közfoglalkoztatási programok a korábbi évekhez hasonlóan működnek tovább, folyik a 2023-as járási start-munkaprogramok tervezése, mely során együttműködünk az önkormányzatokkal és a közfoglalkoztatókkal.

– A hivatali munka után mi jelenti a kikapcsolódást?

– A legnagyobb kikapcsolódást a horgászat jelenti. Gyermekkorom óta horgászom, imádom a Tiszát, és azt a nyugalmat, amit ez a hobbi nyújt számomra. Igaz, ritkán van rá lehetőségem, hiszen van egy 4 és fél éves kisfiam, így időm nagy részét vele és férjemmel töltöm.

– Van-e hivatal vezetőként fogadóórája?

– Ügyfélfogadási időben készséggel állok a lakosok rendelkezésére.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában