Beruházás

2023.02.08. 12:30

Új épülettel bővül a turisztikai központ Kengyelen

Egyre népszerűbb a bagimajori szélmalom környékének szépsége a turisták körében, de azok számára is, akik ebben a páratlan környezetben szeretnének esküvőt, vagy nagyobb családi összejövetelt szervezni. A kengyeli önkormányzat ezért pályázott és nyert a turisztikai központjának fejlesztésére.

Molnár-Révész Erika

Gál József polgármester a beruházás helyszínén

Fotó: Mészáros János

Egy 40 négyzetméteres, rendezvényteremmel, mosdókkal ellátott új épülettel bővül a Kengyel-Bagimajor Turisztikai Központ, erre 250 millió forintot nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán a település. A fejlesztés során a kúria mellett egy új közösségi tér épül majd fogadóépülettel, és a hozzá kapcsolódó szabadtéri főzésre alkalmas területtel. Emellett megújul a XIX. századi mázsaház is, amely babakocsitárolóként és kerékpárkölcsönzőként funkcionál majd. 

A beruházásra azért van szükség, mert egyre nagyobb az érdeklődés a különböző rendezvényeket, például esküvőket szervezők részéről a szélmalom páratlan környezete iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában