Program

2023.02.25. 18:30

Wass Albert tiszteletére felolvasó napot tartottak Rákóczifalván

Országszerte több helyszínen Wass Albert felolvasó maratont tartanak.

K. J.

Az eseményen Szíki Károly köszöntötte a látogatókat

Fotó: Nagy Balázs

Rákóczifalván idén először szervezték meg az eseményt, amelynek a Magyar Szabadságharcok Háza adott otthont. 

A rendezvényen Szíki Károly, Magyar köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett színész, nemzetőr ezredes köszöntötte az egybegyűlteket.

A rendezvény világszerte több helyszínen zajló maratoni Szépirodalmi Ünnep, melyet minden év február utolsó hétvégéjén szerveznek. Az országszerte immáron tizenhatodik alkalommal megszervezett programhoz a Kárpát házából és a világ minden pontjáról összesen ötvennyolc helyszín magyar közössége csatlakozott. Többek között a New York, Cleveland, Calgary, Székesfehérvár, Kecskemét, Mezőkövesd, Nyíregyháza, Nyírbátor, Esztergom, Ózd, Üllő, Pusztaszabolcs, Harsány, Rákóczifalva, Eger, Dunaújváros, Pilisszentkereszt, Jászfényszarú, Karcag és még sorolhatnánk….

A rendezvényen Szíki Károly hangsúlyozta: bízom abban, hogy az a rendezvény ezentúl hagyománnyá válik Rákóczifalván, hiszen fontos hogy erősítsük és felidézzük gyökereinket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában