Szolnok

2023.03.01. 18:30

A klímaváltozás új feladatok elé állítja a szakembereket

Közös projektben szerepelt a vízelvezetés és a vízvisszatartás.

Mészáros Géza

A fejlesztésről Lovas Attila, a Kötivízig igazgatója számolt be

Fotó: Nagy Balázs

A klímaváltozás okozta időjárási szélsőségek következményeinek hatékonyabb kezelését biztosítja konzorciumban az Országos Vízügyi Főigazgatóság és öt területi vízügyi igazgatóság. Köztük az Alsó-Duna-völgyi, a Felső-Tisza-vidéki, az Észak-magyarországi, a Közép-Tisza-vidéki és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. 

A projekt a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, az Európai Unió és a magyar állam hatmilliárd forintot meghaladó, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. A fejlesztés a belvízelvezetés, valamint a vízvisszatartás és -tározás egyensúlyának megteremtését szolgáló műszaki beavatkozásokra adott lehetőséget több alföldi térségben.

A projekt záró rendezvényét kedden rendezték meg Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az eseményen beszédet mondott dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője, valamint Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei közgyűlés elnöke. A fejlesztésről Lovas Attila, a KÖTIVÍZIG igazgatója számolt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában