Galériával

2023.03.02. 13:28

Idén hárman érdemeltek ki Látópont címet a Jászkunságban

A nap során a résztvevők előadásokat hallgathatnak a korábbi tapasztalatokról, illetve csatlakozhattak műhelymunkákhoz is.

P. Pusztai Nóra

Látópont címet kapott a törökszentmiklósi Ipolyi Arnold Művelődési Központ, Könyvtár és Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény is

Fotó: Nagy Balázs

A szakmai utánpótlást, fiatalok megszólítását tűzte ki 2019-es megalakulásakor a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesülete. A hálózatuk egyre szélesedik, idén huszonhatan kerültek a Látópontok közé.

– A Látópontok olyan települések, közösségi színterek, közművelődési intézmények, civil szervezetek, ahol bemutatható, megérthető és eltanulható valamely közösségi jó gyakorlat. A tapasztalataikat szívesen megosztják az érdeklődőkkel, inspirálva, motiválva őket. A cím rangot jelent, pályázat útján nyerhető el – mondta köszöntőjében dr. Baloghné Uracs Marianna, a szervező egyesület elnöke.

Az ünnepségnek a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár adott otthont csütörtökön. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében a tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központ, a karcagi önkormányzat, valamint a törökszentmiklósi Ipolyi Arnold Művelődési Központ, Könyvtár és Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény érdemelte ki az elismerést.

A nap során a résztvevők előadásokat hallgathatnak a korábbi tapasztalatokról, illetve csatlakozhattak műhelymunkákhoz is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában