Változás

2023.03.14. 14:55

Március 15: új helyszínen tartják az emlékműsort Jászberényben

Az időjárásra való tekintettel helyszínváltozásról döntöttek a szervezők.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján 9 órakor szentmisével kezdődik a megemlékezés a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomban. Ezután 10.15-kor koszorúzás lesz az 1848-49-es emlékműnél és Petőfi-szobornál. 

A várható délelőtti nagy esőzés miatt a koszorúzást követően a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak „Petőfi szava zengett” című műsorát 11 órától nem az 1848-as emlékműnél és a Petőfi-szobornál, hanem az Ifjúsági Házban rendezik meg. 

11.30 órakor toborzót mond Borbás Ferenc emeritus jászkun főkapitány, majd a gyalogos honvédek alaki bemutatója következik szintén az Ifjúsági Házban. Az ünnepség után a Városvédő és Szépítő Egyesület az 1848-49-es honvédek síremlékénél tart megemlékezést a Fehértói temetőben. 

Délután 14 órától a Főnix Műhelyházban ingyenes tematikus játszóházzal folytatódik a programsorozat. A Csűrdöngölő Kulturális Egyesület közreműködésével élőszavas mesemondás és kézműves foglalkozások színesítik a programot. 

A Lehel Film-Színházban 18 órától a Szirmok, virágok, koszorúk című színes magyar játékfilmet vetítik, a belépés díjtalan. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában