Fejlesztés

2023.03.26. 15:25

Megkönnyítik a parkolást Mezőtúr egyik városrészében - videóval

Parkolókat alakítanak ki a mezőtúri Ifjúsági lakótelepen. A kivitelezést a már zajló kerékpárútépítéssel összehangoltan szeretné megvalósítani az önkormányzat, s a beruházáshoz a tervek szerint hozzátartozik a közvilágítás fejlesztése is.

R. Á.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az utóbbi időben, ahogy az ország számos pontján, Mezőtúron is tapasztalható, hogy egyre több gépjármű közlekedik az utakon. Mindezzel együtt természetesen a parkolási nehézségek is megjelennek.  

Hasonló a helyzet nálunk, például az Ifjúsági lakótelepen, s annak környékén is 

– mondta el a témával kapcsolatban Szűcs Dániel. 

A városvezető kiemelte: az önkormányzat szeretne ezen a helyzeten változtatni.

– Fontos elmondani, hogy ezzel szorosan összefügg a városban már zajló kerékpárútprojekt. Ezt a két dolgot logikusan, összeegyeztetve kell átgondolni – hangsúlyozta Szűcs Dániel. Beszámolójából kiderült, hogy a Zrínyi út és Dózsa György út között a Bajcsy Zsilinszky úton kerékpársávokat festenek majd fel, aminek az lesz a következménye, hogy ott nem tudnak majd megállni a gépjárművek. Szűcs Dániel ugyanakkor hangsúlyozta, mindenképpen szeretnék megoldani a parkolást az érintett autósok számára, hogy ezek után is biztonságosan meg tudjanak állni.

– Az elmúlt hónapokban bejártuk a lakótelep környékét, a kollégákkal kijelöltük azokat a helyszíneket, ahol a parkolófejlesztések megvalósíthatók. Így például a Sugár út azon része, melyet már eddig is parkolóként használtak az autósok, s ott vannak további alkalmas helyek is. Emellett az úgynevezett lejtő alatti részen a meglévő parkolók mellett további helyeket alakítunk ki. Ezzel a fejlesztéssel elérhetjük, hogy rendelkezésre álljon a szükséges mennyiségű parkoló – szólt a tervekről a polgármester, aki végül hozzátette: a parkolóhelyek műszaki tartalmáról a képviselő-testület dönt majd.


 

Fontos a kerékpárutak megvilágítása is

A kerékpárút fejlesztéssel párhuzamosan elindult a közvilágítás fejlesztés is, a képviselő-testület tavaly meghozta a döntést, mely szerint szeretnék megvalósítani a LED-es korszerűsítést az egész városban. – Ez Ifjúsági lakótelepet is érinti majd. A terület mellett épült egy teljesen új kerékpárút szakasz, jelenleg azonban a ott nem elegendő a közvilágítás. Arra kértem a tervezőt, hogy a világításkorszerűsítés terveibe foglalja bele ezt a kerékpárútszakaszt, valamint minden olyan kerékpárutunkat, ahol nem megfelelő a világítás – emelt ki Szűcs Dániel polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában