Panírmorzsák

2023.03.21. 07:00

Sikert arattak installációjukkal a szolnoki fiatalok

A húsfogyasztás körforgásának témáját járták körbe munkájukban, melyet a zsűri is méltatott.

Köllő Judit

A diákok nem csak a hús minőségét, hanem annak környezetre gyakorolt hatását is megjelenítették installációjukon

Forrás: Beküldött fotó

Szép sikert értek el a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola diákjai a Ludwig Múzeum Van művészi vénád? el­nevezésű pályázatának Legjobb ökológiai szemlélet kategóriájában. A csapat tagjai Nagy Zsanett, Bodonovics Gábor, Varga Natália, Suki Roland és Gálik Petra voltak. 

Felkészítő oktatóik, Urbán Tamara Eszter és Boldizsár-Molnár Györgyi szintén különdíjat érdemeltek. 
A csapat által feldolgozott téma a húsfogyasztás körforgása, illetve annak természetes és mesterséges reflexiói voltak. 

– Az idei téma az étkezés volt. Úgy döntöttünk a fiatalokkal, hogy a húsfogyasztásra helyezzük a hangsúlyt, hiszen ez a téma a mai világban egyre több kérdést vet fel – fejtette ki hírportálunkank Urbán Tamara Eszter pedagógus.

 – Nemcsak a hús minőségét, hanem a környezetre gyakorolt hatását is megjelenítettük installációnkon. Egy nyolcméteres kollázson mutatjuk be a tyúkok életét, fészküket és tojásaikat, majd azt, hogyan lesz belőlük étel. 

Mint megfogalmazták, a mesterségesen „tuningolt” élelmiszerek fogyasztásával nagyban hozzájárulunk környezetünk szennyezéséhez. 
 

– Csapatunk tagjai közül szinte mindenki vidéki, és tart otthon haszonállatot, vagy legalább is a környéken megtalálhatóak a hagyományos állattartási módszerek. Látjuk a különbséget a nagyipari húsáru, illetve a természetes közegben nevelt állatok húsa között. Munkánkkal szerettünk volna rávilágítani arra, hogy a húsipar szereplői, az állatok is érző lények. Úgy véljük, ezek ugyanúgy a nagyüzemi termelés áldozatai, mint ahogyan közvetetten mi, fogyasztók is azok vagyunk. 

A csapat által feldolgozott téma a húsfogyasztás körforgása, illetve annak természetes és mesterséges reflexiói
Forrás: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában