Május 1.

2023.04.21. 14:00

A városi majális elmarad Szolnokon, az Ormos Imre Parkban azonban háromezren szórakozhatnak majd együtt

A hagyományos majálisok hangulatát is felidézik a szolnoki Ormos Imre Parkban május elsején. A Tallinn városrész kedvelt területére várják aznap a családokat.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Bár a megszokott helyszínen nem lesz május elsejei program, nem maradnak majális nélkül a szolnokiak. Információink szerint költségtakarékossági okok miatt marad el a Tiszaligetet betöltő esemény, máshol azonban lesz lehetőség a szórakozásra.

Mi, civilek fontosnak tartottuk, hogy mindenképpen legyen egy olyan rendezvény, ahol a családok a megszokottak szerint szórakozhatnak, jó hangulatban eltölthetik a május elsejét. Így született meg az I. Civil Családi Majális ötlete, mely végül összefogással, támogatások segítségével valósul meg

 – mondta el érdeklődésünkre Ádám Csaba a szervező, Tallinn-Alcsi Városrészért Egyesület elnöke.

– Úgy gondoltuk, hogy az Ormos Imre Park megfelelő helyszín a programoknak, hiszen többször zajlott már a területen sikeres rendezvény. Bízunk benne, s mindent megteszünk azért, hogy ez most is így legyen. Ennek érdekében kézműves foglalkozások, gyerekprogramok várják majd a kicsiket, a színpadon helyi- és környékbeli előadók lépnek majd fel, minden korosztályt szórakoztatva, és lesz sportszekció is – részletezte Ádám Csaba.

A szervező egyesület elnöke kiemelte, hogy számukra a családok biztonságos szórakozása a legfontosabb.

– A terület befogadóképessége háromezer fő, ezt természetesen figyelembe vesszük és figyeljük majd a helyszínen, hogy oszlik meg a tömeg. A biztonság érdekében fontos, hogy a rendezvény alkohol-, cigaretta- és politikamentes is lesz – emelte ki a főszervező.

A rendezvény május elsején tíz órától várja az érdeklődőket. A régi majális hangulatát idézve azonban kicsit korábban, fél kilenckor zenés ébresztővel kezdődik, amikor az Alföldi Olajbányász Fúvószenekar zenés felvonulással indul Várkonyi „szánkó” domboktól a parkba. A programok este hat óráig várják az ünneplőket.

A szervezők remélik, hogy minél többen gyalog és kerékpárral érkeznek majd az Ormos Imre Parkba, ezért megnövelik a kerékpárok rögzítésére alkalmas helyek számát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában