Magyar Falu Program

2023.04.20. 16:30

Játszótér, falubusz – fontos fejlesztéseket adtak át a Tiszazugban

A Tiszazugba látogatott Gyopáros Alpár kormánybiztos. A Magyar Falu Programban megvalósult fejlesztések, eszközbeszerzések voltak a csütörtök délutáni sajtóbejárás fő témái Cserkeszőlőn és Nagyréven is.

P. Pusztai Nóra

Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, Gyopáros Alpár kormánybiztos és Varga Attila, Cserkeszőlő polgármestere adták át a fejlesztéseket

Fotó: Mészáros János

Cserkeszőlő és Nagyrév számos beruházást valósított meg Magyar Falu Programban az elmúlt években. A fejlesztésekről csütörtökön a helyszínen tájékozódott Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Demográfiai fordulatra volt szükség, a népességszám csökkenését nemhogy megállítottuk, de meg is fordítottuk. Ehhez hozzájárul az is, hogy a kistelepülésen élők fogalmazzák meg, mire van szükség, széles a pályázati paletta

– fogalmazott a szakpolitikus.

Cserkeszőlőn az óvodai játszóudvart és közterületi játszóteret újították fel, valamint több önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanra költöttek. Kicserélték az óvoda kerítését, illetve a fogászati szolgáltatás színvonalának emeléséhez eszközöket szereztek be, ezeket át is adták csütörtökön.

Gyopáros Alpár kormánybiztos Herczeg Zsolt országgyűlési képviselővel együtt ezután Nagyrév felé indult, ahol ugyancsak a Magyar Falu Program felhasznált forrásairól volt szó. A beszerzett kommunális eszközök mellett a falubuszt is megtekintették a sajtótájékoztató résztvevői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában