Május 1.

2023.04.29. 08:00

Megszenteltetik gépeiket a motorosok Szolnokon

A motoros szezon kezdetéhez kapcsolódva, a Szolnok Városi Balesetmegelőzési Bizottság ismét megrendezi a „Szenteltessék meg a motorod!” elnevezésű programját Szolnokon.

R. Á.

Az esemény célja a motoros közösség tudatos lelki formálása

Forrás: MW archív

Fotó: Kiss János

A motoros felvonulással, szentmisével és áldással, illetve tréninggel színesített szolnoki program célja – a motoros szentmise és áldás segítségével – a motoros közösség tudatos lelki formálása, a hit segítségével a balesetmentes közlekedés hangsúlyozása, továbbá a közlekedési kultúra fejlesztése. Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság hírportálunkat tájékoztatta: a tréning során, gyakorlati feladatok segítségével a motorosok új vezetéstechnikai tapasztalatokat is szerezhetnek, illetve a szimulációs gyakorlatok által készségeiket és képességeiket fejleszthetik.

Az esemény május elsején 9-től délután 3-ig tart. Fél tízkor felvonulás indul a Kossuth térről, a motorosok 10-kor érnek a Szentháromság templomhoz, ahol fél 11-kor motoros mise, majd motorszentelés lesz. Délben kezdődik a motoros tréning a Volánbusz Zrt. telephelyén (Nagysándor J. út 24.) a  Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőreinek részvételével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában