Állatmentés

2023.04.11. 06:55

Minden idők legkegyetlenebb kutyabántalmazását követhették el Jászapátin

Sokkoló fotókat posztolt az egyik jászapáti facebookos csoport tagja a Csajági utcában talált kis tacskóról. A közösségi oldalon sokan találgatják, hogy mi történt az ártatlan kutyussal. Megnyúzták? Felnyársalták? Megtámadta egy másik kutya vagy rókacsapda okozta a sérülését? Az biztos, hogy pokoli kínokat él át. A cikkben található megrázó képek a nyugalom megzavarására alkalmasak.

I. A.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

„Ezt a kiskutyát minden bizonnyal élve megnyúzhatták a Csajági utcában. Jó lenne, ha végre történne valami, mert Jászapátin és a környéken katasztrófális a helyzet” – írta a jászapáti Facebook-csoport egyik tagja, aki vasárnap megosztotta a megrendítő fényképeket a kutyusról. Bejegyzéséből az is kiderült, hogy elsőként Csőke Elvira, a Jászjákóhalma és környéke árva kutyái létrehozója, működtetője segített a sokkos állapotban levő eben, majd a Wegera a kommunikátor: Kutya-segélyszolgálat Alapítvány fogadta a kiskutyát. 

– Vasárnap délután értesítettek telefonon, hogy Jászapátin van egy sérült kutya, el tudom-e helyezni. Mivel nem volt helyünk, megígértem, hogy próbálok valamit intézni. Beszéltem Nagy Mariannával, a Tisza Állat- és Természetvédő Egyesület vezetőjével, akinek a lánya éppen Budapestre indult egy Jászalsószentgyörgyön talált csonkolt pulival. A párommal vállaltuk, hogy a kis tacskót elszállítjuk egy budapesti állatorvosi rendelőbe, ahová megérkeztek Wegera Györgyék is és az ő gondozásukba került a kutyus – mondta el érdeklődésünkre Csőke Elvira.   

Megkerestük a Kutya-segélyszolgálat Alapítványt a kutyus állapotával kapcsolatban.  

– Az állatorvos nem tudta egyértelműen megmondani, hogy mi történt, megnyúzták vagy felnyársalták a kiskutyát. Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy szegényt élve megnyúzták. Gyanús az egész, mert nagyon szabályosak a vágások, nagy valószínűséggel ember bánhatott el a kutyussal. Reméljük, hogy életben marad és felépül – tájékoztatott Wegera György, az alapítvány elnöke. 

Mint megtudtuk, a kiskutya állapotát stabilizálták. Már kikerült a kórházból, folyamatos megfigyelés alatt áll.  

Nem kizárt, hogy emberi kegyetlenség okozta a Jászapátin talált kiskutya sérülését
Forrás: Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában