Szoljon podcast

2023.04.12. 17:00

Olimpikonokkal együtt futhatnak a szolnokiak

Harmincadik alkalommal rendeznek májusfa futást Szolnokon. Április 25-én ötezer sportolni vágyó diákra és felnőttre számítanak a szervezők. A Kossuth térről rajtol a mezőny, a rendezvény ideje alatt a belváros több pontján forgalomkorlátozásra lehet számítani.

P. P. N.

Az esemény részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be

Fotó: Mészáros János

– Harminc éve sikeres a rendezvény, amely immár kilencendjére a COOP támogatásával valósul meg. A rendszeres mozgás az életünk alapvető része, ezen a délutánon minden az egészséges életmódról szól – mondta az eseményről tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester szerdán a városházán.

A rendezvényhez idén a Hetényi Géza kórház Lelki Egészség Központ Kistérségi Fejlesztési Irodája tanácsadással és szűrőprogramokkal csatlakozik.

– Szabadidős sportrendezvénnyel hagyományt teremteni kihívás, a májusfafutás gyökerei viszont a rendszerváltás előttre nyúlnak vissza. Egy felhívást is közzétettünk, aki harminc éve részt vett a futáson és ezt bizonyítani tudja, megajándékozzuk a helyszínen – emelte ki Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója. Hozzátette, idén a biztonságos lebonyolítás érdekében a jelentkezők számát ötezer főnél limitálták, felnőttek még a helyszínen nevezhetnek.

Szabó Gabriella olimpiai bajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing munkatársa úgy vélekedett, Szolnok egészségtudatos, sportszerető a város.

– Ötezer embert megmozgatni óriási feladat, nagy kihívás. Sportolóként is élmény egy ilyen rendezvényen részt venni, mellyel ahhoz is hozzájárulhatunk, hogy egy egészségtudatosabb nemzedék nőjön fel – fogalmazott. 

Gyulay Zsolt, a szervezet elnöke, Fábián László főtitkár, de még Berki Krisztián tornász és Hadvina-Bodonyi Dóra kajakozó is részt vesz a COOP Májusfa futáson. 

A szervezők a közlekedők türelmét kérik, a belvárosban a Baross és Petőfi, valamint a Szapáry úton is szakaszos forgalomkorlátozásra lehet számítani április 25-én.

A beszélgetést meghallgathatja YouTube és Spotify csatornánkon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában