Kormányhivatal

2023.04.08. 17:00

Összehoznák az álláskeresőket a munkaadókkal a Jászkunságban

Az álláskeresők és munkaadók kapcsolatáról, a kormányhivatal által nyújtott támogatási lehetőségekről, valamint a külföldiek magyarországi foglalkoztatásáról is szó esett azon a minapi fórumon, melyen a térség legjelentősebb munkáltatói vettek részt.

R. Á.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Munkaerőpiaci egyeztetést tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal. 

A minap megrendezett fórumon a térség huszonkét legjelentősebb munkáltatója vett részt, adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal. Dr. Berkó Attila főispán köszöntőjében a vállalati kapcsolattartás jelentőségét hangsúlyozta. – Mint ismert, a magyar munkaerőpiacon ötszázezer emberre van szükség. Míg korábban hazánkban álláshelyeket kerestek az emberek, napjainkban az üres álláshelyekre keresik a szakképzett munkaerőt – emelte ki a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője nyitóbeszédében.

dr. Dirner-Sütő Edit Szonja és dr. Berkó Attila 
Forrás: kormanyhivatal.hu

A kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője arról számolt be, hogy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében csökkenő tendenciát mutat az álláskeresők száma. – Jelenleg mintegy tizenháromezer álláskeresőt tartanak nyilván a kormányhivatal foglalkoztatási osztályai – ismertette dr. Dirner-Sütő Edit Szonja. A főosztályvezető rámutatott: a minőségi munkaerő kiközvetítése érdekében a jövőben nagyobb hangsúlyt helyeznek a regisztrált álláskeresők előszűrésére. Céljuk, hogy olyan álláskeresők jussanak el a cégekhez, vállalatokhoz, akik képesek, akarnak, és tudnak is munkát vállalni.

A fórum további részében a megjelent cégek képviselői tájékoztatót hallhattak a kormányhivatal által nyújtott támogatási lehetőségekről, valamint a külföldiek magyarországi foglalkoztatásáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában