Munkácsy úti óvoda

2023.04.19. 11:30

Óvodásokkal népesült be az „Okoscsodák” tanösvény

Birtokba vették a gyerekek a Munkácsy úti óvoda új tanösvényét. A különleges természeti útvonalat az apróságok nevezhették el, akik az „Okoscsodák” nevet adták az óvodaudvaron nyílt területnek.

Hartai Gergely

Összefogással épülhetett meg az új terület

Fotó: Hartai Gergely

Ünnepélyes keretek között adták át kedden délután a Munkácsy úti óvoda vadonatúj tanösvényét. A műsor során megtudhattuk, óriási összefogással épült meg a színtér, melynek eszmei értéke felbecsülhetetlen a kicsik és az itt dolgozó óvodapedagógusok számára egyaránt. Annál is inkább, mivel a szandaszőlősi intézmény működésében kiemelt szerepet tölt be a gyermekek környezettudatos nevelése.

A gyerekek korán megtanulják, hogy fontos a környezet és a természet védelme
Fotós: Hartai Gergely

 

Nagyné Somogyi Katalin tagintézmény-vezető megnyitóbeszédében elmondta, fontosnak tartják, hogy az óvodai környezet olyan legyen, hogy a gyerekek már itt érezzék a természet közelségét.

– Éppen emiatt volt nagy álmunk egy tanösvény létesítése az óvodaudvaron. Ha a kicsik korán megtanulják, hogy nem szemetelünk, és hogy a virágokra, a fákra és az állatokra vigyázni kell, akkor életük következő szakaszaiban sem fognak rosszat tenni. Köszönettel tartozunk a támogatóinknak, és persze az óvodásainknak, akik az „Okoscsodák” nevet adták az újonnan kialakított tanösvénynek – fogalmazott az óvodavezető.

A zenés műsort követően a családok is végigjárhatták az igényes természeti útvonalat, ahová egy különleges fakapun léptek be. A terület mini meteorológiai állomással, taposóösvénnyel, gyógy- és fűszernövénykerttel egyaránt rendelkezik. 

A gyerekek élvezettel járták körbe az új területet
Fotós: Hartai Gergely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában