Szórakozás

2023.04.13. 12:30

Színes programokkal bontanak virágot a cseresznyefák Nagykörűben

Szombaton körmenet, faölelés, tűzgyújtás, vasárnap piac várja az érdeklődőket Nagykörűben. Április 15-16-án Virágbontó hétvégét rendeznek a Tisza-parti cseresznyés településen.

Rimóczi Ágnes

Virágzik az ország cseresznyéskertje

Forrás: MW archív

Fotó: Mészáros János

Virágbontó hétvégére várják az érdeklődőket Nagykörűben. A remények szerint addigra a cseresznyefák is kivirágoznak, de ha mégsem, akkor a hangulatos, szórakoztató programok majd segítenek ebben. Április 15-én, szombaton cseresznyevirág túrával kezdődik a program, az érdeklődők a templomkertből falunéző sétára indulnak a helyi illetőségű túravezető, Rimóczi Árpád vezetésével. Este fél hétkor a templomkertben gyülekeznek a vendégek, akiket elsőként iskolások énekkara szórakoztat, majd a résztvevők közösen körmenetre indulnak a cseresznyésben, ahol faölelést is tartanak. Este nyolctól zene, tánc és szórakozás várja a tűz körül a vendégeket.

Április 16-án reggel kilenctől a Körűi Piac kínál a helyi termékek mellett jó hangulatú programokat is. 

– A megszokottnál is szélesebb kínálattal, izgalmas színpadi fellépőkkel, remek kiegészítő programmal és persze ínycsiklandó ételekkel és a hozzájuk passzoló italokkal kényeztetjük majd a közönséget. A társprogramként szerveződő garázsvásárban is biztosan örömüket lelik majd látogatóink, csakúgy, mint a gyermekeknek szánt állatsimogatóban – adtak ízelítőt a Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület illetékesei a programokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában