Környezetszépítő akció

2023.04.26. 09:00

Vadászokkal szednek szemetet a gyerekek Tiszasülyön

Általános iskolások takarítják ki a település szélét, komplejárót, iskola környékét. A vadászházban pedig előadáson ismerhetik meg a környéken élő állatokat, illetve a vadászok munkáját.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már hagyománynak mondható, hogy Tiszasülyön a Szőke Tisza Vadásztársaság irányításával szemétszedő programon vesznek részt a helyi általános iskolások. A környezetvédő akció időpontját péntekre tűzték ki. Zsákokat, kesztyűket az önkormányzat biztosít számukra. 

Fejes Mihályné ötletgazda, nyugdíjas pedagógus elmondta, a hulladékgyűjtés a vadászháztól indul, ahová 9 órára várják a diákokat. A falut övező körgáton vezet a kerékpárút, ennek környékén összeszedik a hulladékot, elmennek egészen a komplejáratig, ahol jellemzően sok szemetet eldobálnak. De nem csak a település szélét, az iskola körüli részeket is kitakarítják.

A vadászházban Fejes Mihályné előadást is tart a gyerekeknek, ismertetve, milyen állatok élnek a környéken, valamint a vadászok miként viselik gondjukat, hiszen messze nem csak abban merül ki tevékenységük, hogy kilőnek vadállatokat, hanem nevelik, etetik is őket.

A program végén a diákokat meg is vendégelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában