Galériával

2023.05.18. 18:06

A felelős internethasználatra hívták fel a figyelmet Szolnokon

A fiatalokra leselkedő internetes veszélyekről is szó esett azon a pedagóguskonferencián, amelyet csütörtökön délután tartottak a Szolnoki Szakképzési Centrumban. Az eseményen egyebek mellett az is elhangzott, hogy a 15-16 éves korosztály mintegy harmada tart kapcsolatot élőben még sohasem látott személlyel.

Hartai Gergely

Fegyverneki Gergő magyar-média szakos középiskolai tanár, tréner az internetes kockázatokra hívta fel a figyelmet

Fotó: Mészáros János

Pedagóguskonferenciának adott otthont csütörtökön a Szolnoki Szakképzési Centrum központi aulája. A Mathias Corvinus Collegium városi képzési központjának programján szakmai előadásokra várták az érdeklődőket.

Fegyverneki Gergő magyar-média szakos középiskolai tanár, tréner az internetes kockázatokra hívta fel a figyelmet. A szakember rámutatott: miközben a világháló megfelelő alkalmazása az érvényesülés egyik kulcsa, a nem megfelelő használat mentális és függőségi problémákat idézhet elő.

Egyre fiatalabb korban, és egyre inkább ki vannak téve a gyerekek a különféle online veszélyforrásoknak. A tinédzserek egyharmada például idegeneket is visszajelöl, ami véleményem szerint nagyon veszélyes

– fogalmazott a szakértő.

Fegyverneki Gergő hangsúlyozta, 2017 óta megduplázódott a 7-8 éveseknél a saját telefonnal rendelkezők száma, és 10 százalékuknak profilja is van valamelyik közösségi oldalon. Emellett ugyancsak kétszeresére nőtt azoknak a 11 és 16 év közötti fiatalok száma, akikkel idegen próbált meg kapcsolatba lépni. Megdöbbentő adat továbbá, hogy a 15-16 éves korosztály harmada tart kapcsolatot élőben még sohasem látott „ismerősökkel”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában