Pályázat

2023.05.04. 12:30

A szelektív hulladékgyűjtésről rajzolhatnak a jászkunsági diákok

Rajzpályázatot írt ki az NHSZ Kétpó Kft., melynek fókuszában a hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformálás áll. Két korosztályban, május 19-ig pályázhatnak a diákok.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformálás és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése a célja annak a rajzpályázatnak, melyet az NHSZ Kétpó Kft. írt ki diákoknak. A Fenntartható környezet című pályázatra általános iskolák felső tagozatos tanulói és középiskolások jelentkezhetnek. 

– Környezetünk védelme érdekében nem csupán a felnőttek, de a gyerekek is sokat tehetnek. Ahhoz, hogy környezetünk, zöld területeink tiszták maradhassanak, fontos, hogy a mindennapjainkban is tudatos környezetvédők legyünk. Az ehhez vezető egyik út a szelektív hulladékgyűjtés, ezért is ez lett a pályázat témája – foglalta össze röviden Molnár Lajos, az NHSZ cégcsoport sajtószóvivője.

A rajzpályázatra festményeket, grafikákat és rajzokat várnak, egy jelentkező maximum két alkotással nevezhet. 

– A nevezési határidő május 19., aznap délután négy óráig lehet a pályaműveket eljuttatni cégünkhöz. A legjobbakat és a felkészítő pedagógusokat is díjazzuk a május 28-ai eredményhirdetésen – tette hozzá a sajtószóvivő. A beérkezett pályaművek legjobbjai mindemellett helyet kapnak a Szolnoki Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás, és az NHSZ cégcsoporthoz tartozó társaságok bemutatóin, valamint a szervezet közösségi média felületein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában