Galériával

2023.05.28. 14:30

A szívbeteg gyermekekért sétáltak Karcagon

A Karcagon, „Legyél Te is szívbajnok!" címmel tartott rendezvényen szombaton részt vett Beck Mónika Magyarország Szív Nagykövete, a program megálmodója, valamint a helyi szervező, dr. Juhász Zsuzsanna gyermekorvos, a Karcagi Kátai Gábor Kórház vezetése és a gyermekosztály dolgozói is.

Daróczi Erzsébet

A szívbeteg gyermekekért sétáltak

Fotó: Daróczi Erzsébet

A rendezvényt a Kossuth téren dr. Pintér Zoltán Árpád önkormányzati képviselő, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke nyitotta meg, majd a Holdvirág zenekar zenés gyermekműsora következett.

A közös fotó „Mutass egy szívet!”elkészülte után a jelenlévő gyermekek, sportolók, kisétáltak a főtérről a kórház díszudvarára. A hosszú sétát a beteg kisgyermekek lovas szekéren tehették meg a Kun Lovarda jóvoltából. A gyerekekkel együtt sétált Laboncz Sándor kerékpáros, Balla András birkózó, a kézi suli csapata, Szalka Andrea, az Év női aerobik előadója, Nagy Roland, cukorbeteg válogatott csapatának tagja, a Karcagi Eskrima aranycsapat, a Karcagi Aikido Egyesület, a DEAC Shotokan karate utánpótlás szakosztályának sportolói, Csigerné Szabó Ilona maratonista és az Utánfutók csapata és a Télapó N*1, aki Mannausbol, Brazíliából érkezett az eseményre.

A díszudvaron Bugánné Jónás Mónika táncoktató közös táncra várta a gyermekeket, felnőtteket, majd a szív bajnokait, a szívműtött gyermekeket egy-egy macival és egy éremmel jutalmazták Beck Mónikáék.

– Még a koronavírus-járvány előtt felvettük a kapcsolatot Juhász doktornővel. Szerettünk volna már akkor eljönni a Legyél te is szívbajnok! kampányunkkal, de a járvány miatt közel három évet várni kellett erre. Amikor tavasszal lejöttünk egy helyszíni bejárásra, elmondtuk mit szeretnénk és azt is megbeszéltük hol és hogyan tudjuk megvalósítani - így jöttünk ma Karcagra – mondta Beck Mónika, Magyarország Szív Nagykövete, akitől megtudtuk, hogy az országos kampánynak nagyon sok támogatója van.

– A Magyar Kajak-kenu Szövetség közel 500 érmet adott nekünk, hogy átadjuk minden olyan gyereknek, aki a gyógyulás időszakát éli, vagy épp kórházban fekszik. Ők tényleg bajnokok, így jelképesen felállhattak a dobogó legfelső fokára, bajnokká avattuk ma őket. A Bajnok Maci a kabalánk, ma minden gyermek hazavihetett egyet, amit egy szurkolói közösség dobott nekünk össze. A piros szívet nagyon szívesen viselik, de a családot is bevonjuk a kampányba, ahogy itt is látható volt, sokan elhozták a barátokat, testvéreket, nagyszülőket, jöttek sportközösségek és sétáltak velünk kéz a kézben a szívbeteg gyerekekért – mondta Beck Mónika, aki reméli, a kezdeményezés folytatódni fog Karcagon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában