Rendezvény

2023.05.26. 18:49

Az esélyteremtés fontosságára hívták fel a figyelmet a szolnoki Tarka Napon - galériával

Először rendezték meg a színes kavalkádot.

Molnár-Révész Erika

A vidám kavalkádot első alkalommal rendezték meg Szolnokon

Fotó: Nagy Balázs

Fogyatékkal élő, valamint hátrányos helyzetű fiatalokkal, családtagjaikkal és gondozóikkal telt meg péntek délelőtt a szolnoki Ormos Imre park. A vidám kavalkádot első alkalommal rendezte meg Szolnok önkormányzata, az esélyteremtés jegyében. 

– Civil szervezetek, intézmények, cégek összefogásával és támogatásával valósul meg a mai nap, nagyon nagy várakozással tekintünk elébe. A rendezvény célja, hogy ráirányítsuk a figyelmet az esélyegyenlőségre, és az esélyteremtésre, és az, hogy a kultúrán keresztül sikerélményhez juttassuk ezeket a fiatalokat, hiszen régóta készülnek azokra a produkciókra, melyet előadnak majd a színpadon – mondta a helyszínen Gyuricza Vincze Ildikó, a polgármesteri hivatal szociális és integrációs osztályának vezetője. 

A résztvevőket dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte. 

Összeköt bennünket az, hogy együtt gondolkodhatunk, és együtt tölthetjük el ezt a napot. Összeköt bennünket a játék, a városunk, az otthonunk, ahol élünk, és az a sok-sok közös program, melyben az elmúlt évek során együtt részt vettünk. A mai nap célja az esélyteremtés, az esélyegyenlőség és az egyenlő bánásmód jegyében zajlik. 

– Azt gondolom, hogy amikor valaki, valamilyen hátránnyal küzd, abban él, abba születik bele, nekünk kötelességünk, hogy a lehető legnagyobb támaszt biztosítsuk számára  – hangsúlyozta a képviselő, aki megköszönte az esélyteremtésben dolgozók mindennapi munkáját is.

A köszöntő után a rendezvény színpadán elkezdődtek a produkciók, melyeket a különböző, fogyatékkal élő, vagy hátrányos helyzetű emberekkel foglalkozó intézmények ellátottjai adtak elő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában