Előadás

2023.05.18. 11:00

Az okoseszközök káros hatásairól is beszélt a szakember Jászjákóhalmán

Útmutatót kaptak a résztvevők a tudatos közösségi média használathoz.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Fejleszt vagy rombol? Okos eszközeink – csak okosan! címmel tartott előadást Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató május 15-én Jászjákóhalmán, a polgármesteri hivatal házasságkötő termében. 

A program szervezője, a jászjákóhalmi „Iskolánkért, Óvodánkért” Alapítvány közösségi oldalán számolt be a tartalmas ismeretterjesztő előadásról. A szakember részletesen bemutatta többek között, hogy a „képernyőzés” milyen hatással van a fejlődő idegrendszerre és kitért arra is, hogyan válik valaki függővé. Adatokkal, tényekkel és történetekkel támasztotta alá a kontroll nélküli okoseszköz használat káros hatásait különösen kisgyermek korban. Felhívta a figyelmet, hogy a képernyős eszközök életkorhoz nem illő használata ugyanúgy függőséget okoz, mint a valódi drogok. 

Az előadáson résztvevők az okoseszközök, a közösségi média helyes használatához is útmutatót kaptak – tudtuk meg a beszámolóból.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában