Közgyűlés

2023.05.21. 18:30

Egyre fontosabb szerepet töltenek be hazánk kulturális életében – Karcagon ült össze a Kunszövetség

Vasárnap tartotta éves közgyűlését a Kunszövetség a karcagi Lovagi udvarban.

Daróczi Erzsébet

Megszavazták a 2023. évi terveket is

Fotó: Daróczi Erzsébet

A napirendi pontok megtárgyalása előtt a jelenlévők egy perces néma felállással tisztelegtek a közelmúltban elhunyt tagtársaik emléke előtt.  

Mint az F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Kunszövetség elnökének köszöntőjében elhangzott, az egyesület hagyományőrző és értékteremtő munkája évről évre egyre határozottabb szerepet tölt be hazánk kulturális életében, és biztosítja a nagykunok megmaradását a Kárpát-medencében.

Az elnök részletesen ismertette a tavalyi évben végzett egyesületi munkát, melyet a kis- és nagykun hagyományőrző tagok egyhangúlag elfogadtak éppúgy, mint a tavalyi működésről és a gazdálkodásról szóló beszámolót, melyet Kun Csaba ismertetett. Megszavazták idei terveiket is, melyek között több fesztivál és könyvkiadás-támogatás is szerepel. Elfogadták a pénzügyi tervet is.

A napirendek után F. Kovács Sándor elnök ajándékkal köszöntötte azokat a tagokat, akik a közelmúltban  megyei és országos elismerésben részesültek. 

A közgyűlés végén dr. Bartha Júlia etnográfus mondta el a kun Miatyánkot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában