Galériával

2023.05.14. 11:25

Fesztivállal zárult a pálinkamustra Karcagon – videóval

Három napon át különféle programok kapcsolódtak a pálinkához Karcagon.

Daróczi Erzsébet

A fesztiválon Opitz Barbara is fellépett

Fotó: Daróczi Erzsébet

Szerdától Karcag adott otthont az idei Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek, mely Kecel, Budapest, Mezőkövesd, Esztergom, Komárom, Sümeg, Miskolc, Nyíregyháza és Körmend után érkezett a Nagykunság fővárosába. Péntek estére kiderült, hogy a közel negyven kereskedelmi főzde által benevezett, több mint 320 forgalomba szánt, Nébih által már bevizsgált pálinka közül melyik lett az idei év győztes, ország 2023-as pálinkája, kik kaptak arany ezüst és bronz minősítést. A díjakat június 29-én az Országházban adják át.

Amíg a szakmai bírálat zajlott, addig a városban három napon át különféle programok kapcsolódtak a pálinkához, szombaton pedig a Múzeumparkban Pálinkafesztivált rendeztek, ahol a kulturális, kézműves, gyerekprogramok mellett több neves pálinkaház kínálta italát a karcagiaknak.

A fesztivált dr. Temesváry Tamás, a Karcagért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter és Szepesi Tibor polgármester nyitotta meg. Ezt követően fellépett a karcagi Pántlika néptánccsoport, a Dalma Dance Club, a Márkus Ica Hagyományőrző Népdal és Nótakör tagjai, az Éneklő szakácsok, a pécsi Daneil Speer Brass fúvósegyüttes, a Fásy mulató művészei, a napot a Diamond Exclusive partyzenakar műsora zárta. 

Aki a pálinka mellé hungarikum birkapörköltet, kürtőskalácsot, óriás palacsintát vagy főtt kukoricát szeretett volna, arra is volt lehetősége, éppúgy mint korhű, múlt századi berendezett konyhában családi fotózásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában