Fejlesztés

2023.05.13. 07:00

Folytatódnak a csatornázási munkálatok Fegyverneken

Már a második üteménél tart Fegyvernek belvízelvezető-rendszerének korszerűsítése, a munkálatok jelenleg a Hársfa úton zajlanak. A teljes, 300 millió forintos beruházás a tervek szerint az idei év végére készül el.

Molnár-Révész Erika

A Hársfa úti munkálatokat Csikós László mutatta meg hírportáluknak

Fotó: Mészáros János

Jelenleg is dolgoznak a fegyverneki Hársfa úton, ahol új, burkolt belvízelvezető épül. Ez csak egy szakasza annak a 2500 folyóméter belvízelvezető-csatornának, amely idén, év végéig épül ki, vagy újul meg a városban.

A fejlesztés azért nagyon fontos Fegyverneken, mert nagyobb esőzések idején a mélyebben fekvő területek több utcáját is veszélyeztette már a belvíz, a jelenlegi rendszer ugyanis nem alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségű csapadékot vezessen el a befogadókba.

A Hársfa utcában a munkálatok a tervek szerint júniusban fejeződnek be, és még ebben a hónapban elkezdődik a csatornaépítés a Szent Erzsébet út két szakaszán is, az út páratlan oldalán a Szent Erzsébet út 175., és Petőfi Sándor út közötti szakaszokon

– tájékoztatott Tatár László, Fegyvernek polgármestere. 

Mint elmondta, a fejlesztésre 300 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon az önkormányzat, a teljes beruházás idén év végéig készül el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában