Jótékonyság

2023.05.30. 06:55

Július végéig egy licittel még bárki segíthet a földvári tűzoltóknak

A Jótékonysági csoport-Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság Facebook csoportban lehet licitálni arra a szurkolói pólóra, amit a Szolnoki Olajbányász játékosai írtak alá. A befolyt összeget a tiszazugi tűzoltóautó felújítására fordítják.

P. Pusztai Nóra

Április közepén került a dedikált póló a tiszaföldvári tűzoltósághoz, a napokban licitre bocsátották

Fotó: P. Pusztai Nóra

 A helyi önkormányzati tűzoltó parancsnokság megtalálta a módot, hogyan bocsássa licitre a Szolnoki Olajbányász tagjai által dedikált pólót. 

A lánglovagok helyzetéről korábban több alkalommal is beszámoltunk. Az első számú szer, amit a vonulásokkor használtak olyannyira tönkrement, hogy a felújítása közel tízmillió forintba kerülne. Az első híradások után a térségben élők azonnal gyűjtésbe kezdtek, majd távolabbról is kaptak felajánlásokat. A Ferencvárosi Torna Club férfi kézilabdacsapata például dedikált mezt küldtött Tiszaföldvárra, majd Blaskó István a Olajbányász kosarasainak aláírásával díszített pólóval érkezett a városba. A legnagyobb közösségi oldalon több licitcsoportot is létrehoztak, a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság vezetése végül úgy döntött, ezt a felületet választják az árverésre.

 Utánajártunk, hogy mennyiért lenne érdemes meghirdetni a kikiáltási árat, amit végül harmincezer forintban határoztunk meg. A pólóról készült fotó felkerült a Jótékonysági csoport-Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság Facebook csoportba. A hírét eljuttattuk a rajongókhoz is, a licit július 31-én zárul majd 

– foglalta össze Fábián Attila Nándor parancsnok.

A dedikált póló
Fotó: P. Pusztai Nóra

Az autó egyébként még mindig Nagy Ferenc tiszaföldvári vállalkozó telephelyén rostokol, éppen gyártják hozzá alkatrészt, hogy a laprugót vissza lehessen szerelni.

– Közben egyeztettem a motort felújítókkal, akik hamarosan neki álllnának a munkának, addig viszont ezt nem tudják megtenni, amíg át nem mosatjuk, ehhez viszont az kell, hogy a kerekei visszakerüljenek alá. Minden mindennel összefügg tehát – sorolta a teendőket.

A teljes felújításhoz nyolc-tízmillió forintra lenne szükség, a gyűjtés jelenleg körülbelül másfél millió forinton áll. 

Tovább folytatódik a gyűjtés

A cibakházi Pünkösd Kupa szervezői is a jó ügy mellé álltak. Őze Róbert főszervezőtől megtudtuk, hogy minden évben adakoznak valakinek. Előfordult már, hogy a bölcsődének, vagy beteg gyermeknek gyűjtöttek, idén a tiszaföldvári tűzoltókra esett a választás. A mérkőzések és a programok ideje alatt május 28-án vasárnap egy adománygyűjtő dobozt helyeztek ki a focipályánál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában