Szakmai fórum

2023.05.13. 15:44

Kétszázötven díjazott őzbak trófeát lehetett megcsodálni a szolnoki szemlén – galériával

Három év kihagyás után újra megrendezte szolnoki őzbak trófeaszemléjét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Vadász Szövetség és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Vadászkamara. A szakmai fórumnak az MH Kiss József 86. Helikopterdandár művelődési háza adott helyet.

Molnár-Révész Erika

A Jászkunság számos vadásztársaságától érkeztek a szebbnél-szebb darabok

Fotó: Kiss János

A vármegye számos vadásztársaságától érkeztek a szebbnél-szebb őzbak trófeák az idei szemlére, melynek idén is a honvédség művelődési háza adott helyet. Mint az az eseményen elhangzott, valószínűleg ez az utolsó alkalom a helyszínt illetően, hiszen a Városmajor úton már épül a vadászok új székháza. 

A megjelent vadgazdálkodókat dr. Berkó Attila vármegyei főispán köszöntötte.

– Az elmúlt egy hónapban több mint 800 trófeabírálatot végeztek el a kormányhivatal szakemberei, az eredmények is azt mutatják, hogy a vártnál is jobb a helyzet, hiszen ezek negyede érmes, és szép számmal akadnak köztük aranyérmesek is – mondta beszédében a főispán. 

Hozzátette, az elmúlt időszakban nagy számban érkeztek külföldi vadászok is a vármegyébe.

– Nagyon fontos a vadásztársaságok életében az, hogy hogyan sikerül a tavaszi őzbakvadászat, milyen eredményeket hoz, hisz egyes vadásztársaságoknak ez most már gyakorlatilag a megélhetését jelenti, ugyanis az apróvadak eltűnése, számuk csökkenése azt eredményezi, hogy az őzállomány gondozása sokkal nagyobb szerepet és feladatot kap – hangsúlyozta köszöntő beszédében dr. Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Vadászkamara elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában