Csütörtökön tárgyalják

2023.05.22. 17:25

Közel kétmilliárd forinttal tartozik Szolnok a Volánnak

Szolnok városa 1,8 milliárd forinttal tartozik a Volánnak. A szolgáltató perre megy, hogy megkapja pénzét. A csütörtöki közgyűlésen ez is szóba kerül majd.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: MW Archív

Közel 1,8 milliárdos Volán-adósságot görget maga előtt Szolnok. A jelek szerint a Volánbusz nem hajlandó tovább „saját zsebből” finanszírozni Szolnok helyi közösségi közlekedésének fenntartását, s a szolnoki önkormányzat által, a 2019 januárja és 2022 decembere között felhalmozott, mindösszesen 1,8 milliárdos elismert adósságot peres úton kívánja behajtani, írja a magyarbusz.info. Mivel Szolnok a Volánbusz többszöri felszólítása ellenére sem rendezte a már lejárt tartozásait, ezért a társaság, hogy érvényt szerezzen követelésének, keresetlevelet nyújtott be a Szolnoki Törvényszéken, áll a portál írásában.

A 2019 óta felhalmozódott elmaradást maga a szolnoki önkormányzat is elismeri, s megfizetését a társaság és a város között létrejött fizetési megállapodásban vállalta is. Az önkormányzat azonban vállalásának ellenére sem rendezte egy milliárd forintos lejárt tartozását, ezért a Volánbusz felmondta a felek között létrejött fizetési megállapodást és benyújtotta a 2019 és 2022 közötti időszakra vonatkozó  közel két milliárd forintos követelését Szolnok felé.

A hír kapcsán megreagáltattuk a polgármesteri hivatalt, ahonnan az alábbi közleményt kaptuk:

A közösségi közlekedés finanszírozásával kapcsolatos probléma nem egyedi, több magyarországi nagyváros küszködik hasonló gondokkal. A szolnoki önkormányzat folyamatos egyeztetéseket folytat a Volánbusz Zrt.-vel a fennálló tartozás kiegyenlítéséről 

– adott rövid tájékoztatást érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal koordinációs és marketing igazgatóság koordinációs és kommunikációs osztályának vezetője. Pókász Endre arról is informált, hogy a közgyűlés május 25-i testületi ülésén erről is tárgyal majd a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában