Hazatért

2023.05.19. 16:30

Rendhagyó irodalmi estet tartott Jászberényben Rékasi Károly színművész

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára új, zenés előadást állított össze a jászberényi születésű színművész.

Illés Anita

Petőfi Sándort kevésbé ismert oldaláról mutatta be Rékási Károly színművész Jászberényben

Fotó: Pesti József

Szabadság, szerelem címmel különleges irodalmi esttel lépett csütörtökön a jászberényi közönség elé Rékasi Károly az Aranysas Rendezvényházban. Magyar Anita író, költő, az est szervezője köszöntőjében elmondta, hogy az emlékműsor a nemzet költője, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült. 

Az egyórás előadás Petőfi versein és az Útirajzok című naplóján alapul. Ez utóbbi kötetében a költő barátjához, Kerényi Frigyeshez írt leveleit olvashatjuk, melyeket soha nem küldött el neki, így váltak ezek fiktív írásokká. Megtudtuk, hogy a műsor összeállításakor Rékasi Károly fontosnak tartotta, hogy előadásában eddig kevésbé ismert oldalát is megismerjük a költőnek, ezért nem a már ismert részleteket mutatta be, hanem a Szendrei Júliával kibontakozó és a házassággal révbe érő időszakot. A műsorban közreműködött Somlai Valéria zongoraművész. 

A rendezvény jótékonysági célokat szolgált, a belépőjegyek árából befolyó összeg egy részét a Szent István Körúti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola részére ajánlották fel a szervezők. Az adományt Magyar Anita adta át az előadás végén az intézmény vezetőjének Bárcziné Kulcsár Júliának, aki köszönetet mondott a támogatásért.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában