Szépül

2023.05.29. 12:00

Újabb növényekkel bővült a Tiszakürti Arborétum

Hétről hétre szépül a Tiszakürti Arborétum. Megújult a főbejárat melletti ágyás és a fogadó épület táblái is. A részletekről a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság közösségi oldalán számolt be.

P. Pusztai Nóra

Megújult a növényállomány

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldala

Bővült a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Tiszakürti Arborétumának növényállománya. A területen facsemetéket ültettek, több gyepfelület gazdagodott len, zsálya és barátszegfű beültetéssel.

– Megújult a főbejárat melletti ágyás és a fogadó épület táblái is – írták a nemzeti park közösségi oldalán.

A szőlő és a holdmag nevű kúszónövény hamarosan teljesen körbenövi a fűzvesszőkből készített fonatot, a zöld pavilonban a látogatók is megpihenhetnek.

– A „Termő tisztáson” a tavalyi év mintájára újabb fűszerkertet alakítanak ki a kollégáink, ehhez az arborétum fáinak lombjából készült komposztot is felhasználják – fogalmaztak.

Tudatosan védik és támogatják a rovar- és madárvilágot. A hosszúra hagyott gyepekkel, gallysövények készítésével búvó-, szaporodó- és táplálkozó helyet biztosítanak az állatoknak. De ugyanakkor ügyelnek a látogatók kényelmére is sétáló ösvények és mulcsozott sétaút szakaszok kialakításával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában