Szoljon podcast

2023.05.05. 18:05

Vadászoktól kapott életmentő műszereket a Hetényi Géza kórház csecsemőosztálya

Másfél millió forint értékben adományozott műszereket az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. a Hetényi Géza Kórház csecsemő-és gyermekosztályának. Az eszközöket pénteken adták át, az eseményen részt vett Varga Tamás, kétszeres olimpiai vízilabdázó, a jótékonysági vadászat Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei nagykövete, aki történetesen épp ebben a kórházban született.

Molnár-Révész Erika

A szolnoki Hetényi kórházban adták át az adományozott eszközöket

Fotó: Mészáros János

Tavaly, december 27 -én negyedjére tartottak hazánkban jótékonysági vadászatot, amely az ország minden vármegyéjében, összesen 38 helyszínen egyszerre zajlott. Célja, hogy az eseményen gyűjtött adományokkal a beteg gyermekek gyógyulásához járuljon hozzá a magyar vadásztársadalom.

A tavalyi jótékonysági programunk 46.5 millió forintot juttatt a magyar egészségügybe. Huszonegy kórházat támogatunk ebből az összegből, 114 darab vadonatúj, innovatív, koszerű orvosi eszközt szereztünk be. Ebből másfél millió forint az az összeg, melyet a Hetényi Géza Kórház gyermekosztályának részére át tudtunk most adni

– mondta pénteken a kórházban tartott adományátadón Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– Ebből egy verejtékanalizátor készüléket tudunk beszerezni, melyet a tüdőgyógyászatban használunk, elsősorban a mukoviszcidózis betegség diagnosztizálására, de újszülötteknél is alkalmazzuk. A másik egy laringoszkóp, ami az újszülöttek szülőszobai ellátásánál nagyon fontos. Amikor a babát légzéstámogatásban kell részesíteni, újraéleszteni, ezzel tárjuk fel a gégebemenetet.

Körülbelül 1400 újszülött születik évente kórházunkban, ez a műszer pedig fogyóeszköz, ezért óriási szükség van rá

– mondta a helyszínen dr. Berdó Éva a csecsemő és gyermekosztály főorvosa.

Pénteken adták át az értékes eszközöket
Fotó: Mészáros János

Az ünnepélyes átadáson Varga Tamás, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó is részt vett, aki maga is vadász.

– Büszke vagyok arra, hogy szolnoki vagyok, és ebben a kórházban születtem. Édesanyám negyven évig dolgozott a sürgősségi osztályon, mint főasszisztens, és innen ment majdnem nyugdíjba. Így külön öröm számomra, hogy ezt a kórházat egy picivel is tudjuk támogatni – mondta a jótékonysági vadászat Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei nagykövete.

Az eseményen megköszönték a támogatók, különösen a vármegye vezetésének segítségét. Két elismerő oklevelet is átadtak, a gyűjtésben nagy szerepet vállaló vadászok, Nagy Zoltán, valamint Lengyel Miklósné részére.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában