Szúnyoggyérítés

2023.06.01. 08:00

Csütörtökön irtják a vérszívókat Törökszentmiklóson

A szúnyogokra é a méhekre is veszélyes, de melegvérű állatokra és emberre nem az a készítmény, mellyel a tervek szerint június 1-jén gyérítik a vérszívókat Törökszentmiklóson.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Földi kémiai szúnyoggyérítést tartanak 2023. június 1-jén, vagyis csütörtökön a napnyugta utáni időszakban Törökszentmiklóson.

Az alkalmazott készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosságnak azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze, vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában ajánlott az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt javasolt megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében nem szabad tartózkodni.

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként javasolt, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket, ugyanis a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

Rossz idő esetén június 2-án, és 3-án kerül sor a permetezésre, ugyanebben a napszakban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában