Búcsú

2023.06.17. 19:20

Elballagtak a karcagi Györffy István Katolikus Általános Iskola nyolcadikosai – galériával

Osztályfőnökeik vezetésével járták végig a jól ismert tantermeket, búcsút vettek az intézménytől a karcagi Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda nyolcadikosai szombati ballagásukon.

Daróczi Erzsébet

Ötven végzőst búcsúztattak

Fotó: Daróczi Erzsébet

A ballagási ünnepség az iskola díszudvarán folytatódott. Az 50 végzőst Kovács Miklósné igazgatónő bocsátotta útra ünnepi gondolatokkal, kívánt sok sikert nekik további tanulmányaikhoz, majd felolvasta dr. Ternyák Csaba egri érsek köszöntő sorait.

Az ünnepségen elismeréseket, díjakat, kitüntetéseket is átadtak. A karcagi képviselő-testület a tanulmányi munkában és a sportban mutatott szorgalmáért, kitartásáért, küzdeni tudásáért, eredményeiért, a Karcag város jó tanulója, jó sportolója díjat adományozta Nagy Zalánnak és Varga Dominiknak. A díjakat Szepesi Tibor polgármester és Kovács Miklósné igazgató adta át.

Iskoláért Emlékplaketteket vehetett át Ábrahám Lea Borka, Budai Cintia Vanessza, Czinka Dominik, Darabos Lehel, Drégelyvári Áron László, Karsai Patrik, Rózsa Sándor, Tőkés Zsolt, Laczik Boglárka és Soós Réka. Jutalomkönyveket kapott Duka Vivien Gyöngyvirág, Szecsei Zoltán, Szegedi Viola Éva, Szabó Dorina, Mészáros Nikolett, Kovács Lujza, Fekete Tibor és  Gorzás Zsombor. A Györffy István Katolikus Általános Iskola Diákönkormányzata „Iskoláért” Vándorkupa díjban részesítette a diákönkormányzatban több éven át végzett lelkiismeretes közösségi munkájáért Szabó Erikát.

A dr. Juhász Zsuzsanna és dr. Farkas Béla által alapított vándorkupát egy évig Kereki Dávid 8. b osztályos tanuló őrizheti. A ballagókat több oktatási-nevelési intézmény vezetője táviratban köszöntötte, majd a nyolcadikosok közös dallal vettek búcsút tanáraiktól, az iskolától, majd a két osztályfőnök – Pardy Károlyné és Szabó Andrea Éva – adott útravaló gondolatokat diákjaiknak, miközben buborékokat fújtak egy gép segítségével a levegőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában