Fejlesztés

2023.06.30. 13:55

Jelentős felújításon esik át a szolnoki Nyáry Lőrinc-híd

A következő hetekben felújításon esik át a szolnoki Nyáry Lőrinc-híd. A létesítmény helyreállítási munkálatai várhatóan a nyár végéig tartanak majd.

Hartai Gergely

Hamarosan a mostaninál jóval korszerűbb hídon közlekedhetnek a szolnokiak

Fotó: Nagy Balázs

Számos ponton megújul a Nyáry Lőrinc-híd az elkövetkezendő hónapokban. A szolnoki Várkerület turisztikai célú fejlesztése elnevezésű projekt részeként az átkelőn lévő kandeláberek és korlátok cseréjét, illetve a hídfők lépcsőinek felújítási munkálatait is elvégzik a szakemberek. A helyreállítási munkák augusztus végén fejeződnek be.

A polgármesteri hivatal megkeresésünkre azt közölte, hogy a hídnál összesen kilenc kandelábert cserélnek le. Ezenfelül a hídon és a hídfőlépcsőkön lévő korlátok mintegy kétszáz méteren újulnak meg. Helyreállítják továbbá a lépcsők szerkezetét és burkolatát is.

A belváros fontos beruházása kiterjed az átkelőn lévő járdaburkolatok részleges felújítására is: közel 150 négyzetméter új térkőburkolat kerül az aszfaltjárda helyére.

A hivatal arról is hírt adott, hogy a bástyával szemközti oldalon akadálymentes parkolót építenek majd, míg a bástya előtt új gyalogosátkelőt alakítanak ki és a járdát is felújítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában