Program

2023.06.29. 16:30

Kiskadétoknak szerveztek repülőtábort Szolnokon

Az ismeretterjesztő előadások mellett napi több alkalommal élményrepülés várt a résztvevőkre a Felső-szandai rét sportrepülőterén vitorlázó és motoros-vitorlázó repülőgépeken.

Mészáros Géza

Fotó: Angyalosi Andrea

A napokban ért véget a Honvéd Kadét Programban résztvevő középfokú tanintézmények tanulói számára meghirdetett első repülőtábor Szolnokon – tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Honvédség sajtóosztálya. 

A szervező Honvédelmi Sportegyesület Szolnok – mely szervezet a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával és a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárral együttműködve szervezte meg az eseményt – ezúttal 19 fiatalt látott vendégül. Az ötnapos kadét repülőtábor rengeteg élményt rejtett minden táborlakónak. Az ismeretterjesztő előadások mellett napi több alkalommal élményrepülés várt a résztvevőkre a Felső-szandai rét sportrepülőterén vitorlázó és motoros-vitorlázó repülőgépeken.

A diákok minden napját úgy építették fel, hogy a repülés mellett betekintést kapjanak a Magyar Honvédség mindennapjaiba. Így esélyük nyílt a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban múzeumpedagógusok segítségével megismerkedni a magyar repüléstörténet főbb eseményeivel, valamint megtekinthették tárlatvezetésen a múzeumban kiállított technikai eszközöket, légi járműveket.

A kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál, az ugyancsak a „hírös városban” települt MH Légijármű Javítóüzemben, valamint a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál tett kirándulások alkalmával pedig a tanulók a rendszerben lévő repülőeszközökről kaphattak tájékoztatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában