Tárlat

2023.06.27. 18:00

Makramécsodákból és gyöngyékszerekből nyílt kiállítás Jászboldogházán

Újra hódít az egyik legismertebb csomózási technika.

Illés Anita

A szívvel-lélekkel készült alkotásokból nyílt kiállítást Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester nyitotta meg

Fotó: Babinyecz János

Varázslatos makramé falidíszeket, táskákat, virág- és mécsestartókat, gyöngyökből álmodott ékszereket csodálhatnak meg az érdeklődők a polgármesteri hivatal házasságkötő termében, Jászboldogházán. Június 25-én nyílt meg a Nemzeti Művelődési Intézet és az önkormányzat által támogatott gyöngyfűző és makramé szakkörök közös kiállítása. A foglalkozásokon résztvevők az elmúlt hónapokban elsajátították a makramé készítés és gyöngyfűzés alapjait, megtapasztalták a közösségben alkotás szépségét, örömét. 

A szakköröket Bujtárné Grósz Renáta vezette. A kiállítást Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester nyitotta meg és ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Az alkotó közösségeket Szemes-Csecselics Hajnalka szakkörszervező mutatta be. Az eseményen közreműködött Ragoncza Anna és Gajdos Márta. A káprázatos remekművek július 20-ig tekinthetők meg a polgármesteri hivatalban.  

Színes gyöngyökből meseszép ékszereket fűztek a szakkör tagjai
Fotó: Babinyecz János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában