Galériával

2023.06.30. 19:55

Megnyitotta kapuit a szabadstrand Szolnokon

Megnyitott a szolnoki szabadstrand. Péntektől újra várják a fürdőzni vágyókat a Tiszánál, az üzemeltetők azonban óvatosságra intik az önfeledt szórakozókat, strandolókat.

Rimóczi Ágnes

Ismét várja a fürdőzni vágyókat a szolnoki szabadstrand

Fotó: Mészáros János

Pénteken délelőtt hivatalosan megnyitott a szolnoki szabadstrand. A nyitás pillanataiban még tereprendezés, fűnyírás, eligazítás zajlott, nem sokkal később minden készen állt, hogy a megszokott színvonalú szolgáltatásokkal, kellemes környezetben érkezzenek a fürdőzni vágyók.

– A vízhőmérséklet 22-23 Celsius-fokos, a nyári meleg is megérkezett, az elkövetkező napokban harminc fok körüli hőmérséklet várható, így eljött az idő, hogy a szolnokiak és természetesen a városba érkezők használatba vehessék a szabadstrandot. Pillanatokon belül minden készen áll a vendégek fogadására, akiket azonban kifejezetten arra kérünk, legyenek nagyon óvatosak – emelte ki a helyszínen péntek délelőtt Lits László.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az időjárás azért eléggé változékony, valamint óvatosságra ad okot, hogy a Tisza lassan apad, így a strand területén egyelőre csak kis területen van még homokos part. 

A biztonságos fürdőzés csak a kijelölt területen garantálható, ahol strandőrrel és motorcsónakos biztosítással vigyáznak a fürdőzőkre. Megtudtuk: öt csónakos- és nyolc parti strandőr váltja egymást, akik az időjárásnak és a parti viszonyoknak megfelelően mindig kellő létszámban állnak majd szolgálatba.

– Kollégáink folyamatosan figyelnek a fürdőzőkre. Ezzel együtt azt kérjük, hogy az ismeretlen mederviszonyok és az erős sodrás miatt kizárólag csak a fürdésre elkerített szakaszon és a hivatalos nyitvatartás alatt délelőtt tíz és este nyolc között fürödjenek a Tiszában – tette hozzá Lits László.

A szabadstrandon természetesen idén is üzemel a büfé, ahol ételek is hűtött italok várják a vendégeket. 

A strand „ szomszédságában” a mentett részen ezúttal is a gyermekek rendelkezésére áll a modern játszótér, a sportos vendégeket pedig várja a strandröplabda- és a sportpálya is. A pénteki délelőtt folyamán ezeken is megtörtént a karbantartás, a városüzemeltetés munkatársai azon dolgoztak, hogy minden készen álljon a fürdőzők érkezésére. Tizenegy óra körül meg is érkeztek az első strandolók...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában